Informacije

Renovirana kuća za dobivanje svjetlosti i prostora

Renovirana kuća za dobivanje svjetlosti i prostora

Sònia Vila Vilà de Vila Studio

Svi planovi prolaze transformacije, a upravo se to dogodilo u reformi ove Barcelona kuća od 120 m2.

Početna premisa projekta bila je otvaranje kuhinje prema dnevnoj sobi kako bi se stvorio jedinstveni prostorali na kraju su napravili i svu stolariju po mjeri, od vrata do ormara, uključujući namještaj u kupaonici. Iako ako postoji nešto što ovu reformu savršeno definira, to je potraga za optimalnim osvjetljenjem, jer je kuća imala početnu prednost da se nalazi na trećini s puno prirodne svjetlosti u svim sredinama, osim u području peglanja. I tome moramo dodati terasa koja nije uživala ni u jednoj funkcionalnosti dok nije bila opremljena vanjskim namještajem i prekrila ograde crnim prugama Istim tonom kao i gvožđe.

Sa druge strane za izradu dječijih soba odabrali su jednobojni raspon boja, tako da je cijela kuća slijedila isti stil. Siva je zato postala glavna boja i kupaonice su obložene mikrocementacijom i na podovima i na zidovima, s toaletima ovješenim ugrađenim cisternama.

Za dizajnersku kuhinju odlučili su se za crnu boju, budući da su otvoreni za dnevnu sobu, htjeli su da izgleda kao još jedan komad namještaja i kako navlaka za usisavanje je ugrađena u plafon a bijela je, teško se razlikuje. Uz to, u ormarima nedostaju ručke i otvaraju se metodom gurati. Hajde, osim lepe, ova reforma postigla je najmoderniju i funkcionalniju kuću. Da vidimo!

Fotografije i informacije: Sònia Vila Vilà de Vila Studio.
www.vila-studio.com

Oglašavanje - Nastavite čitati pod Otvorenom blagovaonicom Dizajnerska kuhinja Detalji u boji Maksimalna udobnost Savršeno za opuštajuću nedelju Do detalja Glavna spavaća soba Sve u istom rasponu boja Kupatilo sa mnogo svetla Šarmantne pločice Veoma prostrana dvorana


Video: Dizajnersko rješenje za preuređenje stana od 37m2 (Decembar 2020).