Komentari

Reforma koja će dobiti svjetlo

Reforma koja će dobiti svjetlo

Kao da je riječ o iznenađujućem triku iluzionizma, na ovom se podu percepcija prostora neprestano mijenja. Svako se okruženje stapa sa susjednim ili postaje neovisno od njega u stalnom sklopu perspektiva. Naravno, to nije djelo magije, već izvorne reforme koju je planirao arhitekt Marcos Corrales. Kuća se nalazi u urbanizaciji koja se nalazi na periferiji Madrida. Pogledi su bili toliko spektakularni da ih je Corrales integrirao tako da su bili dio unutrašnjosti kroz ogromne prozore.

Arhitekta je prisustvovao potrebama vlasnika, bračnog para s dvoje djece, i odlučio se za distribuciju na temelju kliznih vrata koja djeluju kao pokretne pregrade. Ako se ostavi otvoren, dnevni boravak komunicira s blagovaonicom. Ovo, s druge strane, služi kao distributer dječjih spavaćih soba s jedne i dnevnog boravka s druge strane. Zauzvrat, novi paneli komuniciraju dnevni boravak s uredom, a ovaj s spavaćom sobom kako bi se olakšala stalna veza između roditelja i djece.

Isti sistem kliznih vrata korišten je za odvajanje ili dodavanje dvije dječje spavaće sobe. Uspjeh reforme zaslužan je i zahvaljujući studiji koja je provedena da bi se zajamčila optimalna cirkulacija prirodne svjetlosti. Zahvaljujući staklenim pločama ugrađenim na zidove i prozore smještene uz strop, jasnoća prelazi iz jednog okruženja u drugo i čak osvjetljava prostore koji se nalaze u središtu kuće. Stolarija je također igrala zvjezdanu ulogu u reformi. Arhitekta Marcos Corrales, u saradnji s Ediciones Despacio S. L, dizajnirao je namještaj, ormariće i police za knjige, koje je ova kompanija proizvela po mjeri.

U dječjim spavaćim sobama ormarići s knjigom s uvučenom policom zamjenjuju noćne ormariće. Iznad njih, mezzanin koji prolazi pored krova pruža ključni prostor za odlaganje odjeće iz druge sezone. Osim toga, zid u kojem se odmara krevet bio je zaštićen od svakodnevnog trljanja stepenastom pločom koja vizualno ograničava prostor za odmor i ustupa mjesto radnom području. U toj trajnoj potrazi za osjećajem kontinuiteta, bijela boja igra ključnu ulogu; Prisutan u tkaninama, namještaju i prekrivačima, djeluje kao vodljiva nit u cijeloj kući i umnožava prirodnu svjetlost, toliko traženu.

Oglašavanje - Nastavite čitati ispod Potražite u inostranstvu

Pejzaž se kroz prozore integrirao u dnevnu sobu. Ispod njih je stajala sofa s ležaljkama. Prostor je bio omeđen s dvije dizajnerske fotelje. Sofe i fotelje, iz Simsuma. Svjetiljka, Idez Luz. Prekrivač i vaze, od Usera Usera. BSB tepih. Jastuci, od Esteoeste i Maison de Vacances.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Detalji koji ukrašavaju sobu

Minijaturna fotelja ukrašava stol za kavu.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Prilagođena polica za knjige

Na najdužem zidu u dnevnoj sobi arhitekt Marcos Corrales dizajnirao je prednju stranu koja spaja bijele lakirane ormare i police. Između sjedišta, četiri grupirana bočna stola daju osjećaj formiranja jednog većeg središnjeg dijela. Budući da su samostalni, oni se mogu odvojiti i kretati po sobi kako bi postigli fleksibilniju i funkcionalniju distribuciju. Stolovi, iz Simsuma. Slika Abraham Lacalle U niši knjižare: kavez, Usera Usera i staklene vaze, Becara. Raznobojne slike slikala su deca porodice.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Dnevna soba i trpezarija, zajednički prostor

Kako bi se ojačao kontinuitet između dnevnog boravka i blagovaonice, korištena su dva učinkovita ukrasna resursa. Prvo, postavljanje poda na pod sa svim letvicama orijentiranim u istom smjeru i bez spojeva koji razdvajaju svako okruženje zasebno. Drugi je zahtjev bio korištenje bijele boje u određenim komadima - podne svjetiljke i konzole u dnevnoj sobi; stolice i ekran ovješeni u blagovaonici koji služe kao poveznica dvaju okruženja. Čak i dodaci, poput vaza i posuđa, odgovaraju ovom istom ukrasnom cilju. Lijevo: konzola, iz Simsuma. Na njemu su vaze, od kuće Zara Home i svijećnjaka, od Pointa do La Lignea.
STAN>

Okrugla blagovaonica

Stol, dizajn Marcosa Corralesa u saradnji s Ediciones Despacio S. L, olakšava nesmetanu cirkulaciju između dnevnog boravka i blagovaonice. Osim toga, konstrukcija koja podržava kružnu omotnicu, s križnom glavom u sredini stola, omogućava vam da slobodno postavite stolice oko sebe, bez nogu koje uvjetuju fiksni raspored u blagovaonici. Stolice by Kartell. Narančasti pladanj, sa Istoka. Vaze, iz Batavije. Svijećnice su iz Zara Home.
STAN>

Blagovaonica

Pojedinci i podmornice, sa istoka; salvete, od Le Jacquard Français i posuđe, iz Vinçona.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Kuhinja s uredom

Široka površina omogućila je da se namještaj pričvrsti za zidove, a u centru ostavlja savršen prostor za postavljanje stola na kojem ćete svakodnevno jesti. Umesto stolica, izabrane su stolice koje se bez naslona sjedaju ispod stola i olakšavaju ugodnu cirkulaciju u kuhinji. Stol i stolice, iz Simsuma. Tepih Maison de Vacances. Kuhinjski pribor i piće, iz Vinçona.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Igra u boji u kuhinji

Kuhinja je bila opremljena bijelim ormarima bez ručica i sa sivim pultom, u skladu sa stolarijom prozora, podruma i poda. Kuhinja s potpisom Artificio. Na zidu, sat, Zara Home.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Detalji u kuhinji

Hromirane stolice savršeno su integrirane u igru ​​boja. Za oživljavanje atmosfere koristili su se dodiri crvene boje: na tepihu obojene kravlje kože i dodataka.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Toplota u spavaćoj sobi

Ključ za postizanje atmosfere intimnosti i spokoja bio je izbor neutralnih boja: kamena i tostiranih, animiranih s suptilnim notama u ružičastom rasponu. Ormar, kao i sva stolarija u kući, bio je lakiran istim tonom zida kako bi izgledao kao njegov produžetak, idealno rješenje za male prostore. Naglašava glavu posla, pri čemu dno služi samo kao polica. Osim toga, na njega je ugrađena zidna brana, što omogućava održavanje površine stolova čistom. Reverzibilni prekrivač od platna i pero od Maison de Vacances. Deka, u bordo boji, je iz Zara Home. Na uzglavlju dvije slike slikara Carlosa Arriaga.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Slobodan prolaz ka svetlosti

Između spavaće sobe i kancelarije koja se nalazi ispod, postavljena je ostakljena ploča koja omogućava vizualnu komunikaciju obje sobe i prelazak prirodne svjetlosti iz jednog prostora u drugi. Ploča obučena u slijepi kako bi se osigurala privatnost kada je to potrebno. Ispod je dovršena knjižara završena krivinom kako bi se olakšala cirkulacija u spavaćoj sobi. Kartell stolica. U knjižari u podnožju kreveta, bijela vaza, staništa.
DEČIJA SOBA>
STAN>

Eklektična kupka

Njegov šarm leži u mešavini stilova. Umivaonik je ugrađen u leteći countertop i zaslon s kiselim staklom koji ga razdvaja od tuša moderni su. Pored njih, rustikalni stolac, orijentalni tepih i vezeni ručnici tvore intimni prostor koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Prozor na prozoru skreće pažnju na ogledalo: horizontalni dizajn ugrađen na ivici stropa koji omogućava dodatni ulaz prirodne svjetlosti u kupaonicu. Stolica, iz Batavije. Ručnici, iz La Rueca. Toaletne potrepštine i kozmetika, od Crabtree & Evelyn.
DEČIJA SOBA>
STAN>

PLAN REFORME

Svaki centimetar je u potpunosti iskorišten, jer su prolazi praktično eliminisani. Blagovaonica djeluje kao distributer iz kojeg se pristupa dnevnom boravku i spavaćim sobama.

Video: DIY Phone Case Life Hacks! 20 Phone DIY Projects & Popsocket Crafts! (Novembar 2020).