Korisno

Novi koncept kuće za najbolje domaćine

Novi koncept kuće za najbolje domaćine

Ricardo Bassetti

Dizajniran u brazilskom gradu São Paulu za tek oženjeni par koji uživa u ljepoti prijema gostiju, nova kuća dizajnirana je objedinjujući interijere i eksterijere, a zauzvrat, otvaranje prostora da se dobije širina, jer je prvobitna kuća bila previše podijeljena.

Na taj su način zamišljene neke svijetle prostorije u kojima su kuhinja otvorenog plana i vrt okrunjeni kao pravi protagonisti, što je savršeno okruženje za primanje prijatelja.

Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Zbog buke koja karakterizira područje, prioritetna je upotreba toplotnih i zvučnih izolacijskih materijala, što je stvorilo mikroklimu u srcu grada.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Hromatski raspon mekih tonova odražava prirodnu svjetlost povećavajući svjetlinu okoliša.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Da bi se olakšalo čišćenje i održavanje poda u prizemlju, odabrane su keramičke pločice.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Dizajn enterijera istražuje različite teksture poput čelika, kamena, drveta i živih tkanina koje suzbijaju minimalizam arhitekture.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti

Iako reforma ne bi bila ista bez uklanjanja uslužnog koridora, što je rezultiralo unutrašnjim dvorištem s prekrasnim okomitim vrtom, pružajući novu tačku svjetla u kući.

Ricardo Bassetti
Oko nje, a za bolji uživanje u pogledima na oba sprata, postavljeni su stakleni prozori.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Nakon rušenja postavljene su nove izložene metalne grede koje podupiru stare zidove, što je dovelo do moderne građevine s industrijskim bojama.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Obnavljanjem prostora, spavaće sobe na gornjem katu pretvorene su u dva apartmana.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Iako nije bilo potrebe za izgradnjom treće sobe, infrastruktura je dizajnirana u slučaju da vlasnici odluče da je imaju u budućnosti.
Ricardo Bassetti
U međuvremenu, ovaj prostor djeluje kao terasa i kao strateška točka ventilacije.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti
Perionica, toalet i ostava bili su prekriveni američkim hrastovima kako bi dodali dašak topline i kontrasta s ostatkom kuće.
Ricardo Bassetti Ricardo Bassetti

Projekt i informacije: Ljubaznošću Studio AG.

Kuće koje ne možete propustiti Kuća sa najviše ekoloških sadržaja Nova distribucija za neočekivanu porodicu Gradska kuća renovirana u sporom životu


Video: Lafarge kuće - vaš novi koncept života (Decembar 2020).