Komentari

Prije i poslije: kuhinja i kupaonica u nordijskom stilu

Prije i poslije: kuhinja i kupaonica u nordijskom stilu

Veza je bila trenutna. Kada je Carolina Sánchez, na čelu studija Comodoos, prešla vrata ove kuće u Valladolidu i ugledala Kućna ptica Imena, lampa Levak Vibia i police Gudački Znao je da će se savršeno razumjeti sa svojim vlasnikom. "Znao sam da će s Martom projekt biti uzbudljiv i lagan, jer je u svakom trenutku vodio i razumjeli smo se od početka", objašnjava dizajner enterijera. Zadatak koji mu je poveren bio je da otvori kuhinju do ulaznog hodnika i pričvrsti radnu površinu kako bi stvorio trpezariju i napravio (duboko) pranje lica u kupaonici. Njeni glavni ciljevi: "dobiti prostranije, svijetle i moderne prostore".

Započnimo razgovorom o prvoj stvari koju vidite o projektu: pristupu kuhinji. Tamo gdje su prije postojala konvencionalna vrata, sada primamo crnu metalnu konstrukciju u industrijskom stilu s kristalima koji omogućuju prolazak svjetla i vizualnu vezu između prostora. Kad smo je prešli, dočekuje nas kuhinja bezobrazno bijele boje i poziva nas da prođemo. Ovdje se razlikuju dvije zone, jedna za kuhanje, a druga za rad, s prednjim ormarima koji iskorištavaju cijelu visinu stropa i stapaju se sa zidom zahvaljujući svojim jednostavnim linijama i snježnoj površini. Pored nje, ostrvo koje služi kao bar za neformalne obroke za razgraničenje prostora bez gubitka otvorenog koncepta. Blagovaonica, koja se danas nalazi u kuhinji, zauzima stari studijski dio koji je bio integriran i služi za smještaj porodičnih obroka bez sužavanja.

Topli dodiri dizajna enterijera pružaju stolice Wishbone i prirodno završno drvo koje je dodano u modularne ormare koji zauzimaju jedan od zidova. Nedostaje i lični predmet kao što su listovi Desenio ili ploča na zidu na kojoj porodica može zapisati aktivnosti koje su zakazali za taj mjesec.

www.comodoosinteriores.com
Fotografije: Alvaro Sancha
www.alvarosanchaphoto.com

Oglašavanje - Nastavite čitati pod otvorenim vratima

Ovako izgledaju vrata Martove kuhinje, koje je dizajnirao studio Comodoos.

Pristup prije

Tako su bili i prije reforme.

Nova kuhinja

Od čisto bijele i jednostavne linije.

Sjednite

Detalj o dvije stolice kuhinjskog ostrva.

Dobro osvijetljeno

Na ostrvu su svjetiljke Cube Mantra.

Detalji

Pogled na bijelu kvarcnu radnu površinu. Keramički kaktusi su iz Ikee.

Prekrasno ostrvo

Ostrvo služi kao razdvajač prostora: na stranu, kuhinja. Na drugu, blagovaonicu.

Velika podrška

Ostrvo, s Compac jedinstvenom pultom Calacatta, služi kao radni prostor.

Doručak

Na otoku se mogu napraviti i doručci i neformalni obroci.

Stolni set

Otok je okupan prirodnom svjetlošću.

Nordic airs

Vlasnica Marta strastveno se bavi nordijskim dizajnom.

Kuhinja prije Dodana vrednost

Nova blagovaonica zauzima stari radni prostor koji je bio pričvršćen na kuhinju.

Programiranje

Na zidu je ploča koja omogućava porodici da organizuje mjesec.

Novi pristup

U blagovaonici su se otvorila vrata koja pružaju ulaz u popločani dio dvorišta.

Dobar utisak

Listovi su iz Desenio-a.

Oporavili

Stol je pripadao vlasniku. Dizajner enterijera lakirao ga je u bijelu boju kako bi mu dao novi izgled.

Sretno

Stol je kombiniran sa stolicama CH24 Wishbone Hansom Wegnerom.

Modularne police

Na jednom zidu pored blagovaonice, BESTA ormarići iz Ikee.

Bijela i drvena

Kombinacija boja koja donosi spokoj.

Nadzemna svetlost

Detalj o svjetiljkama na stolu u blagovaonici.

Dodirnite drvo

Dizajner enterijera dodao je drvo nekim rupama na polici načinjenim od IESTE ormara BESTA.

Prije proučavanja

Ovo je bila soba dodata kuhinji.

Nova kupaonica

Kupatilo je takođe imalo izgled izgleda. Kao i u kuhinji, ovdje prevladavaju spokojne boje i drvo.

Kupatilo prije Novi rob

Dizajner enterijera takođe je reformisao stepenice kuće, dodajući ogradu u istom stilu kao i pristupna vrata u kuhinju.

Staro stubište