+
Korisno

Minimalistički stan u Calpeu

Minimalistički stan u Calpeu

Mali stan od 40 m², koji se nalazi u općini Alicante u Calpeu, u potpunosti je pretvoren nakon intervencije arhitektonskog studija V + M Arquitectos. Sa povlaštenim pogledom na more i stijenu Ifach, visina - šesti kat - dala mu je svjetlost i ugodan osjećaj otvorenosti prema van koji je trebalo poboljšati.

Glavni cilj reforme bio je potraga za savremenom, neutralnom i bezvremenskom arhitekturom i jednostavnim linijama kako u finišu tako i u namještaju, gdje je prostorni kontinuitet ustupio mjesto povlaštenim pogledima.

Kako je postignut? Pablo Vázquez i Paola Manzana, V + M Arquitectos, bili su jasni: manje je više.

Raspored prostora je racionalan: četvrtasti pod sa glavnim dnevnim-trpezarijskim prostorom, sa integrisanom mini kuhinjom. Čitava atmosfera se proteže i povezuje se s vanjskim prostorom kroz veliku terasu. Stan također ima dva odvojena i privatna prostora, glavnu spavaću sobu i kupatilo.

Oglašavanje - Nastavite čitati pod prostornom amplitudom

Sajamski komadi, jednostavne linije i svjetlost obilježavaju ovaj projekt u kojem je glavni lik središnji prostor koji u malom prostoru dočekuje dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, ali s najvećim mogućim performansama.

Stolovi za kavu jednostavni su i niskog rasta. Tamni pod je savršeno platno za prazne poteze četkice koje namještaj stavlja.

U redu

Kuhinja je projektirana u tri modula, sa jednostavnim linijama i integriranim aparatima, u bijeloj boji.

Kauč ​​se naslanja na zid, a između njega i kuhinje sklopivi stol. Proširena je blagovaonica!

Kontinuitet

Prostori slijede jedno uz drugo s jedva vizualnim barijerama i svjetlost vodi u svako okruženje. Sve s istom jednostavnom estetikom.

Otvorena kuhinja

Reforma, koju je dizajnirao V + M Arquitectos, uključuje stvaranje kuhinjskog prostora koji se savršeno integrira u dnevni boravak. Njegov namještaj morao je održavati opću estetsku liniju; Crno-bijeli minimalizam.

Detalj slavine

Detalj kuhinjske slavine, zaobljeni nosač.

Onda

Pored kuhinje, sklopivi stol kao blagovaonica, ali djeluje i kao dodatna potporna površina.

Još jedan pogled

S otvorenim trpezarijskim stolom i prema kuhinji. Koliko komfora!

Otvorite i zatvorite trpezariju

I nikad bolje rečeno! Otvorite i zatvorite jer je blagovaonica riješena sklopivim stolom koji se nalazi između kuhinje i dnevnog boravka, pokraj sofe. To je ujedno i dodatna potporna površina kada je kuhinja mini.

Kupatilo

Kupatilo je dizajnirano prema potrebama vlasnika, čime je izvršena preraspodjela najfunkcionalnijeg prostora.

Staru kadu je zamijenio tuš, a ugrađen je novi prostor za skladištenje i pranje, iza prozirne staklene pregrade koja ograničava područja.

Premazi i ogledalo

Pokrivači koje se koriste su dvobojne porculanske pločice i tekuće ogledalo na sudoperu koji zauzvrat skriva ugrađeni ormar za odlaganje.

Igra svjetla

Rasvjeta uvijek utječe na uređenje.

Na lažnom stropu indirektna linearna svjetlost koja pomaže povećati vizualni osjećaj amplitude.

Nordijske note

Što se tiče dizajna interijera apartmana V + M Arquitectos, odabran je nordijski stil u kojem prevladavaju bijela i neutralna boja poput sive, s ciljem da se maksimizira svjetlina svih soba, povećavajući amplituda prostora i prenose vizualni osjećaj trezvenosti i elegancije.

Dekorativni dodaci s crnim i bijelim geometrijskim uzorcima daju potreban kontrast.

Udobnost

Vrhunska udobnost u upravljanju elementima stana.


Video: Mali stan s velikim idejama (Januar 2021).